Anina kuhinja

Špageti Carbonara

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 3-4 osebe

Sestavine:

300 gramov špagetov
6 rumenjakov
3-4 polne pesti naribanega parmezana
250 gramov pancete ali guanciale slanine
črni poper po okusu
svež peteršilj – opcijsko

Postopek:

Natisni

Prvi del:

Drugi del:

Ponev segrejemo na srednji do višji temperaturi. Ko se thermospot obarva rdeče (v kolikor kuhate s Tefal ponvami) je ponev pripravljena. Dodamo panceto ali slanino. Med občasnim mešanjem jo pražimo da postane zlatorjavo in hrustljavo zapečena. Takšno odstavimo s penovko in odložimo na papirnato brisačko da vpije odvečno maščobo.

Med praženjem pancete v soljenem kropu skuhamo špagete. V posodi grobo zmešamo rumenjake, poper in parmezan. Vzamemo 1-2 manjši zajemalki vode od kuhanih testenin in z metlico sestavine vmešamo v lepo kremo.

Večino maščobe od praženja pancete odstranimo. V ponev dodamo kuhane testenine da se za nekaj sekund popečejo na preostali maščobi. Premešamo in ponev odstavimo iz plošče. Dodamo jajčno parmezanovo omako, popečeno panceto, poljubno še malo popra in narezan peteršilj. Premešamo.

Pustimo stati minuto, ali dve, nato pa ponovno premešamo in takoj postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.