Anina kuhinja

Smetanova obara z mesnimi kroglicami, ravioli in špinačo

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 45 minut

Količina: 3-4 osebe

Sestavine:

Sestavine:
500 gramov mletega mesa
1 čajna žlička česna v prahu ali tri stroki svežega
1 žlička paradižnikovega koncentrata
1 čajna žlička sladke paprike v prahu
1/3 čajne žličke belega popra
1/2 čajne žličke soli
1 čebula
3 stroki česna
150 ml Jeruzalem ormož vinskega mošta
1 liter jušne osnove ali vode
200 gramov majhnih raviolov ali tortelinov (ali 100 gramov drugih suhih testenin po okusu)
150 ml smetane
1 polna pest parmezana
2 polni pesti narezane špinače
dodatna sol po okusu

Postopek:

Natisni

Mleto meso zmešamo s suhim česnom, soljo, poprom, sladko papriko in paradižnikovo mezgo. V ponev dodamo malo oljčnega olja in v njem popražimo meso, ki ga oblikujemo v kroglice.

Med praženjem dodamo drobno narezano čebulo in česen. Vse skupaj pražimo na srednje do višjem ognju nekih 5 minut, da se čebula lepo spusti. Če je na dnu ostalo veliko maščobe jo z žlico lahko nekaj odstranimo.

V ponev prilijemo vinski mošt, juho, malo posolimo, popramo in prilijemo polovico smetane. Pokrijemo in kuhamo 30-40 minut. Lahko pa tudi eno uro če imamo čas.

Po tem času dodamo špinačo in raviole. Kuhamo minutko ali dve. Zalijemo s smetano, dodamo parmezan in premešamo.

Postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.