Anina kuhinja

Sladkorni cimetovi cronuti

Čas priprave: 5-10 minut

Čas kuhanja: 8-10 minut

Količina: 15 cronutov

Sestavine:

3x zvaljano listnato testo
50 ml mleka za premaz
10 žlic kristalnega sladkorja
1 čajna žlička cimeta
100 gramov masla

Postopek:

Natisni

Prvi sloj testa premažemo z mlekom. Pokrijemo z novim slojem in ponovno premažemo. Pokrijemo z zadnjim slojem, ki ga NE premažemo.

Iz testa izrežemo krofe in luknje. Položimo jih v airfryer segret na 180 stopinj za cca 6 minut da se zlato rjavo zapečejo. Če jih pečemo v pečici, jo segrejemo na 180 stopinj in jih pečemo cca 17-19 minut – oziroma do zlato rjave zapečenosti. Pri peki na dno pečice dodamo posodo z vodo ali vklopimo nastavitev pare.

Pečene krofe malo ohladimo, nato povaljamo po stopljenem maslu in po cimetovem sladkorju.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]