Anina kuhinja

Sirovi mafini s čedarjem in mocarelo

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 12

Za 12 mafinov.

Čas priprave: 45 minut (skupaj s peko)

Sestavine:

– 240 ml mleka
– 60 ml olja (najbolje olivnega, v mojem primeru je bil to kar sončnični)
– 1 jajce
– 1 žlica sladkorja
– 1/2 čajne žličke soli
– 1 vrečka pecilnega praška
– 190 g moke
– 2-3 pesti naribanega čedarja in mocarele

Opis priprave:

V eno posodo dodamo moko in pecilni prašek. V drugo zlijemo olje, mleko in jajce.

Mokre sestavine dobro stepemo. Dodamo jim presejano moko s pecilnim praškom.

Dodamo še sladkor in sol. Vse skupaj dobro zmešamo. Nato vmešamo še nariban sir.

Nekaj ga pustimo, da bomo z njim kasneje okrasili vrh mafinov.

Zmes nadevamo v papirnate šalčke

in mafine položimo za 25-30 minut v segreto pečico na 180 stopinj. Po desetih minutah peke jih potresemo s preostalim sirom.

In potem se sladkamo, no oziroma se slankamo. ;))

Dober tek! 😉

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.