Anina kuhinja

Segedin s piščančjimi bedri

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 1 ura

Količina: 6 oseb

Sestavine:

1 velika rumena čebula
1 kilogram kislega zelja
150 ml jabolčnega soka – mošta
500 gramov piščančjih beder (ali stegen)
2 kapljici Aromatrip bio eteričnega olja lovorjevega lista
1 zvrhana čajna žlička sladke paprike v prahu
1/6 čajne žličke mlete kumine
1/2 čajne žličke soli – oziroma po okusu
1 žlica moke

Postopek:

Natisni

Kislo zelje speremo z vročo vodo, da dobimo željeno kislost zelja.

Čebulo narežemo na drobno in jo na žlici olja popražimo da se spusti. Med praženjem jo malo posolimo. Takrat dodamo bedra s kožo navzdol. Popečemo da se malo rjavkasto obarvajo.

Takrat dodamo sladko papriko in kumino. Pražimo da se sestavine nežno primejo dna. Zalijemo z moštom in kuhamo nekaj minut. Dodamo zelje, olje lovorjevega lista, sol in toliko vode da je zelje pokrito.

Kuhamo pokrito na manjšem ognju eno uro.

V kozarčku zmešamo 1 dcl vode in moko, ter zakuhamo v segedin. Počakamo da zavre in se zgosti, nato pa postrežemo.

Segedin s piščančjimi bedri sem pripravljala z Aromatrip eteričnim oljem lovorjevega lista, ki je esenca/izvleček/koncentrat ekološko pridelane rastline. Olje je tako primerni za uporabo v aromaterapiji, za aromo v kozmetiki in v kulinariki in je izdelano v Sloveniji iz najbolj kvalitetnih surovin.

Poleg omenjenih eteričnih olj najdete tudi kar nekaj drugih v Aromatrip spletni trgovini.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.