Anina kuhinja

Rezanci v omaki Alfredo z mesnimi kroglicami in tartufi

Čas priprave: 5 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

  • 5 večjih čevapčičev (klasičnih, telečjih, piščančjih) – 200 gramov
  • 1 čajna žlička mletih črnih tartufov
  • 200-250 gramov rezancev
  • 250 ml sladke smetane
  • 50-100 ml vode
  • 1 žlica masla
  • 1 čajna žlička zrnastega česna ali dva stroka svežega
  • sol in poper po okusu
  • 1 pest naribanega parmezana
  • tartuf celi – po okusu

Postopek:

Natisni
  1. Čevapčiče razrežemo da dobimo kroglice. Na nekaj žlicah olja jih zlato rjavo zapečemo.
  2. Dodamo namočeni zrnasti česen, počakamo da zadiši nato pa zalijemo s smetano. Malce posolimo, popopramo in kuhamo 10 minut. Prilijemo vodo in kuhamo do željene gostote.
  3. Vmešamo mlete tartufe, maslo in parmezan in premešamo s kuhanimi rezanci. Po vrhu naribamo tartuf ali dodaten parmezan.