Anina kuhinja

Quesadille / tortilje z govedino, hrenovo omako in špinačo

Odkar sem na svojem, so nedeljska kosila z mojo celotno družino postala že skoraj običaj. In če domov ne odnesem mesa iz juhe, pa gotovo nesem domov meso od pečenke. Tako sem postala pravi ekspert v iznajdljivosti s takim mesom. Sama ne maram jesti vedno znova iste jedi, sploh pa ker moja domišlija v zvezi s hrano laufa sto na uro, bi bilo škoda, da je ne bi izrabila.

To nedeljo ni bilo čisto nič drugače in tako vam predstavljam mojo novo, noro enostavno umetnino z ostanki od goveje pečenke.

Čas priprave: 20 minut

Za 2 osebi.

Sestavine:

– nekaj rezin pečene goveje pečenke
– 2 tortilje
– 2 pesti špinače
– 2 pesti naribanega sira

Za hrenovo omako:

– 1 žlica naribanega hrena
– 1 zvrhana žlica kisle smetane
– 1 zvrhana žlica majoneze
– ščepec soli in popra

Opis priprave:

Pečenko narežemo na tenke rezine in jih zlato rjavo zapečemo na žlički olja. Rezine raztrgamo.

Nariban hren, zmešamo s kislo smetano in majonezo, ter dobro popopramo in posolimo.

Polovico tortilje premažemo s hrenovo omako, jo potresemo s sirom.

Čez vse skupaj naložimo špinačo in natrgano meso,

ter končamo s še eno plastjo sira.

Tortiljo prepognemo in položimo na kontaktni žar. Pečemo jo toliko časa, da se sir lepo stopi in se tortilja zapeče.

Tako pečeno tortiljo razrežemo na trikotnike in postrežemo.

Dober tek!