Anina kuhinja

Prleške murke s kranjsko klobaso

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 2 osebi

Sestavine:

  • 2 manjši kumari
  • 2-3 manjši kuhani krompirji
  • 1/2 zravnane čajne žličke soli
  • 200-250 gramov jogurta/grškega jogurta ali kislega mleka (količina odvisna od željene gostote)
  • 2 žlici kisle smetane
  • ščepec grobega črnega popra
  • 1 strok česna ali 1/2 čajne žličke zrnastega česna
  • drobnjak
  • kranjska klobasa

Postopek:

Natisni
  1. Kumari olupimo in na tanko narežemo. Posolimo in počakamo, da spustijo vodo. Takšne ožamemo.
  2. Jogurt, kislo smetano, namočen zrnasti česen ali drobno nariban zvež česen in poper premešamo.
  3. Kuhan krompir narežemo na manjše kocke in ga polovico pretlačimo. Vse skupaj premešamo s kumarami in omako. Po okusu dosolimo in po vrhu potresemo narežan svež drobnjak.
  4. Zraven postrežemo kuhano kranjsko klobaso. (super pašejo tudi ribe ali druge mesnate priloge)