Zaradi izrednih razmer za nedoločen čas onemogočamo naročanje izdelkov z možnostjo plačila ob povzetju. Vse ostale oblike plačila so še vedno na voljo. S tem ukrepom želimo zmanjšati neposreden stik s kurirji in zmanjšati možnost prenosa koronavirusa. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Preprosti korenčkovi mini kolački

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 13-14 minut za mini mafine in 18-20 minut za navadne mafine

Količina: 20 mini mafinov ali 10-12 mafinov

Sestavine:

2 jajci
150 gramov Frutek korenje jabolko kašica + 100 gramov za okras
220 gramov moke (navadne, pirine, polnozrnate)
50 gramov sladkorja
20 gramov vanilijevega sladkorja (ali navadnega)
1 čajna žlička pecilnega praška ali vinskega kamna
50 ml sončničnega ali repičnega olja
ščepec soli
ščepec cimeta

Postopek:

Natisni

Jajci ločimo na beljake in rumenjake. Beljake skupaj s ščepom soli stepemo v sneg. Rumenjake skupaj s sladkorji in cimetom stepemo v svetlo rumeno zmes.

Moko in pecilni prašek premešamo. Olje in kašico vlijemo v vrček. K rumenjakom ostopoma dodajamo presejano moko in tekoče sestavine.

Ko so vse sestavine vmešane počasi vmešamo še sneg.

Zmes nadevamo v papirnate košarice v pekač za mafine. Lahko v mini košarice ali v klasično velikost mafinov. Če pekača za mafine nimamo, zmes vlijemo v poljubni namaščen pekač za kolač/pecivo.

Po vrhu z žlico ali injekcijo nabrizgamo vzorčke s preostalo korenčkovo kašico.

Mini mafine pečemo v pečici na 180 stopinjah 12-13 minut. Klasične mafine pečemo 18-20 minut. Kolač pa nekih 20-25 minut – odvisno od same debeline peciva. Če je pecivo pečeno, mora iz njega ven priti čist zobotrebec.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najbolj prodajano v trgovini

Poglej vse izdelke
[sg_popup id=1]