Anina kuhinja

Preprosti korenčkovi mini kolački

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 13-14 minut za mini mafine in 18-20 minut za navadne mafine

Količina: 20 mini mafinov ali 10-12 mafinov

Sestavine:

2 jajci
150 gramov Frutek korenje jabolko kašica + 100 gramov za okras
220 gramov moke (navadne, pirine, polnozrnate)
50 gramov sladkorja
20 gramov vanilijevega sladkorja (ali navadnega)
1 čajna žlička pecilnega praška ali vinskega kamna
50 ml sončničnega ali repičnega olja
ščepec soli
ščepec cimeta

Postopek:

Natisni

Jajci ločimo na beljake in rumenjake. Beljake skupaj s ščepom soli stepemo v sneg. Rumenjake skupaj s sladkorji in cimetom stepemo v svetlo rumeno zmes.

Moko in pecilni prašek premešamo. Olje in kašico vlijemo v vrček. K rumenjakom ostopoma dodajamo presejano moko in tekoče sestavine.

Ko so vse sestavine vmešane počasi vmešamo še sneg.

Zmes nadevamo v papirnate košarice v pekač za mafine. Lahko v mini košarice ali v klasično velikost mafinov. Če pekača za mafine nimamo, zmes vlijemo v poljubni namaščen pekač za kolač/pecivo.

Po vrhu z žlico ali injekcijo nabrizgamo vzorčke s preostalo korenčkovo kašico.

Mini mafine pečemo v pečici na 180 stopinjah 12-13 minut. Klasične mafine pečemo 18-20 minut. Kolač pa nekih 20-25 minut – odvisno od same debeline peciva. Če je pecivo pečeno, mora iz njega ven priti čist zobotrebec.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.