Sestavine:
5x Rio mare skuša v omaki Tomato sauce
1 rumena čebula
2 večja korenja
100 gramov graha
30 ml paradižnikovih pelatov + 70 ml vode
Vejica peteršilja
6-7 večjih krompirjev
2 rumenjaka
30-40 kisle smetane ali gostega jogurta
100 ml mleka
sol po okusu
sladkor po okusu
Postopek:
NatisniKrompir olupimo in narežemo na polovice. Položimo ga v soljeno vodo (1 liter vode – 1 polna čajna žlička soli) in kuhamo 45-50 minut, da se skuha.
Vmes pripravimo gosto omako. V ponvi na žlici ali dveh olja popražimo dobro narezano čebulo. Ko se spusti ji dodamo narezan korenček. Pražimo ga da se ponekod malo obarva. Dodamo skušo z omako, pelate z vodo in na nizkem ognju kuhamo 15-20 minut. Nato dodamo grah. Kuhamo minutko in odstavimo, ter malo ohladimo.
Krompir odcedimo in mu dodamo, kislo smetano ali jogurt, mleko in ga fino pretlačimo. Po okusu ga dosolimo, nato pa mu fino vmešamo rumenjaka.
V pekač nadevamo najprej gosto omako, čeznjonabrizgamo ali z žlico razporedimo pire krompir. Položimo v pečico segreto na 180 stopinj za 20-30 minut da se krompir zlato zapeče.