Anina kuhinja

Preprosta kisla repa s kranjsko klobaso

Čas priprave: 5 minut

Čas kuhanja: 1-2 uri

Količina: 4-6 oseb

Sestavine:

  • približno 500 gramov kisle repe
  • 2x kranjska klobasa
  • sol (vsaj 1/3 čajne žličke) in poper po okusu

Postopek:

Natisni

Kislo repo operemo in dobro ožamemo. Spirate jo z vodo dokler ne dobite zadovoljive kislosti repe za vaš okus. Kranjsko klobaso kuhamo 5 minut in vodo zavržemo.

Ožeto repo dodamo v večjo posodo, zalijemo z vodo da jo dobro pokrije in ji dodamo klobaso sol in poper. Repo kuhamo do željene mehkobe, približno uro. Lahko malce manj, če jo želite na ugriz, ali več če želite posebej mehko. Ko je repa skuhana odstranimo klobaso in jo narežemo na drobno in vrnemo nazaj v posodo. Po želji klobaso olupimo – sama jo, ker imata otroka raje klobaso brez ovoja.

Preprosta kisla repa s kranjsko klobaso je odlična jed na žlico, ki vsebuje le nekaj sestavin, pa je vseeno izjemno okusna.

Pripravljena je bila v emajlirani posodi in postrežena v emajliranih krožnikih iz Emo shop.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.