Sestavine:
450 gramov feta sira
400 gramov skyra ali grškega jogurta
300 gramov skute
100 ml vode z mehurčki
4 jajca
1/2 vrečke Dr.Oetker pecilnega praška
500 gramov vlečenega testa
1/3 čajne žličke popra
1/2 čajne žličke soli
50 mililitrov olja + 3 žlice
+
1 jajce + 5 žlic mleka + 2 žlici olja
Postopek:
NatisniFeta sir nadrobimo. Dodamo skuto, vodo z mehurčki in skyr. Premešamo. Dodamo jajca, sol, poper in pecilni prašek. Premešamo.
Pekač namastimo z oljem. V posodico dodamo dcl mlačne vode in 2 žlici olja. Dodamo dva lista vlečenega testa da nežno gledata čez. Vsakega pokapamo s pripravljeno oljnato vodo, da ju navlažimo.
Dva dodatna lističa prihranimo za vrh. Ostale strgamo na dva dela in vsak del zmečkamo in pomočimo v pripravljeno zmes. Pomočene odložimo v pekač. Nalagamo da zmanjka testa in zmesi.
Robove testa zavihamo nad nadev. Pokrijemo s prihranjenim testom in ga zavihamo ob robove. Malo namočimo z oljnato vodo. Ponovimo še z zadnjim testom.
Jajce stepemo z mlekom in oljem in prelijemo. Premažemo in položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 50 minut. Postrežemo toplo ali hladno.