Anina kuhinja

Praznični tiramisu z medenjaki

Čas priprave: 25-30 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 5 kozarcev

Sestavine:

Sestavine za kremo:
150 gramov mascarpone sira
500 ml sladke smetane za stepanje
1 žlica sladkorja
2 žlici limoninega soka

Sestavine za sladkorni obliv:
2 žlici limoninega soka
3-4 žlice vode
240 gramov sladkorja v prahu

Ostale sestavine:
20 medenjakov za dno sladice – sama sem uporabila te tukaj
200 ml mleka
medenjaki za okras – sama sem uporabila te tukaj
sladkorni kristalčki za okras – opcijsko
rožmarin za okras

Postopek:

Natisni

Medenjake namočimo v mleko in razporedimo po dnu.

Sladko smetano stepemo do mehkega. Mascarpone sir zmiksamo skupaj s sladkorjem in limonim sokom. Po delih in počasi v mascarpone sir vmešamo stepeno smetano da dobimo enotno kremo, ki naj ne bo presladka saj na vrhu pride sladkorni obliv.

Kremo nabrizgamo na piškote.

Vse sestavine za obliv z metlico zmešamo in ga prelijemo čez kremo.

Dodamo sladkorne kristalčke in medenjake in položimo v hladilnik za vsaj 3-4 ure.

Praznični tiramisu z medenjaki je popolna praznična sladica primerna za praznično večerjo.

Vsi okraski in pripomočki iz priprave in slik so iz Merkurja in pašejo v njihovo praznično obarvano tematiko Dišeč Božič. Celotni sortiman krasnih prazničnih okraskov, ki paše v odtenke rdeče in naravne rjavkasto lesene odtenke si lahko pogledate tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.