Praznični kolač medenjak

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 50 minut

Količina: 1 pekač za kolače

Sestavine:

240 g moke
6 jajc
ščepec soli
170 g masla
130 g sladkorja
100 gramov kostanejevega medu
1 vrečka vanilin sladkorja
1 pecilni prašek
1 žlica ruma – opcijsko
3 žlice mleka
1 čajna žlička cimeta
1/2 čajne žličke suhega mletega ingverja
1/4 čajne žličke mletega muškatnega oreščka
sladkor v prahu za posip

Postopek:

Natisni

Jajca ločimo. K rumenjakom dodamo sladkor, vanilin sladkor in maslo. Iz beljakov stepemo sneg in jim med stepanjem dodamo ščep soli. Rumenjake, maslo in sladkor penasto umešamo.

Nato v zmes z rumenjaki presejemo moko s pecilnim praškom in vse tri začimbe. Dodamo še rum, mleko. Vse skupaj zmešamo z električnim mešalnikom na najmanjši hitrosti.

Sneg po delih počasi vmešamo v pripravljeno zmes.

Pekač namastimo in ga napolnimo s pripravljeno zmesjo.

Potičko pečemo 40-45 minut v segreti pečici na 180 stopinj. Pečeno malce ohladimo in nato potresemo s sladkorjem v prahu.


Praznični kolač medenjak je slasten, božansko dišeč praznični kolač, ki je preprost za pripravo. Pripravila sem ga v prav posebnem Dr.Oetker pekaču, ki s svojo kvaliteto poskrbi da na koncu kolač kar pade ven iz pekača.

Recept pa vam podarja podjetje Fackelmann.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najbolj prodajano v trgovini

Poglej vse izdelke
[sg_popup id=1]