Sestavine:
240 g moke
6 jajc
ščepec soli
170 g masla
130 g sladkorja
100 gramov kostanejevega medu
1 vrečka vanilin sladkorja
1 pecilni prašek
1 žlica ruma – opcijsko
3 žlice mleka
1 čajna žlička cimeta
1/2 čajne žličke suhega mletega ingverja
1/4 čajne žličke mletega muškatnega oreščka
sladkor v prahu za posip
Postopek:
NatisniJajca ločimo. K rumenjakom dodamo sladkor, vanilin sladkor in maslo. Iz beljakov stepemo sneg in jim med stepanjem dodamo ščep soli. Rumenjake, maslo in sladkor penasto umešamo.
Nato v zmes z rumenjaki presejemo moko s pecilnim praškom in vse tri začimbe. Dodamo še rum, mleko. Vse skupaj zmešamo z električnim mešalnikom na najmanjši hitrosti.
Sneg po delih počasi vmešamo v pripravljeno zmes.
Pekač namastimo in ga napolnimo s pripravljeno zmesjo.
Potičko pečemo 40-45 minut v segreti pečici na 180 stopinj. Pečeno malce ohladimo in nato potresemo s sladkorjem v prahu.
Praznični kolač medenjak je slasten, božansko dišeč praznični kolač, ki je preprost za pripravo. Pripravila sem ga v prav posebnem Dr.Oetker pekaču, ki s svojo kvaliteto poskrbi da na koncu kolač kar pade ven iz pekača.
Recept pa vam podarja podjetje Fackelmann.