Anina kuhinja

Praznični kolač medenjak

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 50 minut

Količina: 1 pekač za kolače

Sestavine:

240 g moke
6 jajc
ščepec soli
170 g masla
130 g sladkorja
100 gramov kostanejevega medu
1 vrečka vanilin sladkorja
1 pecilni prašek
1 žlica ruma – opcijsko
3 žlice mleka
1 čajna žlička cimeta
1/2 čajne žličke suhega mletega ingverja
1/4 čajne žličke mletega muškatnega oreščka
sladkor v prahu za posip

Postopek:

Natisni

Jajca ločimo. K rumenjakom dodamo sladkor, vanilin sladkor in maslo. Iz beljakov stepemo sneg in jim med stepanjem dodamo ščep soli. Rumenjake, maslo in sladkor penasto umešamo.

Nato v zmes z rumenjaki presejemo moko s pecilnim praškom in vse tri začimbe. Dodamo še rum, mleko. Vse skupaj zmešamo z električnim mešalnikom na najmanjši hitrosti.

Sneg po delih počasi vmešamo v pripravljeno zmes.

Pekač namastimo in ga napolnimo s pripravljeno zmesjo.

Potičko pečemo 40-45 minut v segreti pečici na 180 stopinj. Pečeno malce ohladimo in nato potresemo s sladkorjem v prahu.


Praznični kolač medenjak je slasten, božansko dišeč praznični kolač, ki je preprost za pripravo. Pripravila sem ga v prav posebnem Dr.Oetker pekaču, ki s svojo kvaliteto poskrbi da na koncu kolač kar pade ven iz pekača.

Recept pa vam podarja podjetje Fackelmann.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.