Anina kuhinja

Polnjene paprike

Čas priprave: 25-30 minut

Čas kuhanja: 35 minut

Količina: 6-7 nadevanih paprik

Sestavine:

Sestavine za paradižnikovo omako:
700-800 gramov paradižnikovih pelatov znamke Delizie del Sole iz Eurospina
1/2 rumene čebule
2 stroka česna
2 žlici dvojnega paradižnikovega koncentrata znamke Delizie del Sole iz Eurospina
2 žlici sladkorja
vsaj 1-1/2 čajne žličke soli
1 čajne žličke sladke paprike v prahu
bel poper po okusu
nekaj listkov sveže bazilike
nekaj vejic svež drobnjak

Opcijsko za zgostitev: 1 dcl vode + žlica moke

Sestavine za polnjene paprike:
300 gramov srednjezrnatega riža Roma znamke Delizie del Sole iz Eurospina
300 gramov mletega mesa (mešanega ali govejega)
1/2 rumene čebule
majhen šopek svežega peteršilja
sol in poper po okusu
6-8 paprik babur iz Eurospina

zobotrebci

Postopek:

Natisni

 

Najprej pripravimo nadev. V vroči ponvi popečemo meso. Ko spusti maščobo in se malo popeče, na njegovi maščobi popečemo še drobno narezano čebulo. Sestavini posolimo in pražimo da se da čebula spusti. Takšni dodamo riž in ga minuto ali dve pražimo. Prilijemo 1 liter vode. Dodamo sol in poper, ter riž skuhamo do al-dente teksture.
Po potrebi prilijemo še malce vode, če le ta med kuhanjem izhlapi.

Kuhani rižoti primešamo narezan svež peteršilj in jo odstavimo.

Med kuhanjem riževega nadeva pripravimo omako. Čebulo drobno narežemo in jo popražimo na malce olja. Popraženi čebuli dodamo narezan česen, sladko papriko, mezgo in poper. Pražimo minutko, nato pa primešamo svež paradižnik. Pražimo minuto ali dve, nato pa zalijemo s pelati. Prilijemo še 2-3 dcl vode, dodamo sol, sladkor in poper ter baziliko in drobnjak. Premešamo in na nizkem ognju kuhamo vsaj 15-20 minut.

Paradižnikovi omaki odstranimo drobnjak in baziliko in jo spasiramo s paličnim mešalnikom.

Rižoto nadevamo v izdolbene paprike in jih pritrdimo z zobotrebcem. Položimo jih v paradižnikovo omako in jih kuhamo nadaljnih 15-20 minut- odvisno od željene kuhanosti paprike.

V kolikor želimo omako dodatno zgostiti, kuhane paprike poberemo iz omake. V manjši posodi fino zmešamo 1-2 dcl vode in moko. Vsebino med rednim mešanjem zlijemo k paradižnikovi omaki. Omako zavremo in kuhamo nadaljno minuto, da se malce zgosti, nato pa jo dodamo k kuhanim nadevanim paprikam.

Poleg nadevanih paprik postrežemo kruh ali pire krompir ali pa jih jemo kar take.

Večina uporabljenih izdelkov v receptu iz Eurospina je do 17.6. v akciji po super nizkih cenah. Za ogled vseh ugodnosti, vas na njihovi spletni strani čaka tedenski letak, ki ga najdete tukaj. Sledite pa jim lahko tudi na njihovih družabnih omrežjih za še več nasvetov in ugodnosti.

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/eurospinslovenija/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/EurospinSlovenija
YOUTUBE: https://bit.ly/Eurospin-YouTube

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.