Anina kuhinja

Pistacijin vermicelli puding

Čas priprave: 5 minut

Čas kuhanja: 20-25 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

190 gramov MAMA vermicelli riževih rezancev
1 žlica masla
1 žlica rastlinskega olja
1 liter mleka
2 kardamom semena
100 ml sladke smetane
1 čajna žlička vanilijeve paste ali vrečka vanilijevega sladkorja
100 ml sladke smetane
100 ml kokosovega mleka

Za postrežbo: narezane pistacije in pistacijin namaz

Druge opcije: cimet, kakav, čokoladni namaz, kokos, jagodičevje

Postopek:

Natisni

Maslo in olje dodamo v posodo. Ko se maslo stopi dodamo nadrobljene vermicelli rezance. Pražimo jih dokler ne postanejo ponekod zlate barve.

Takrat prilijemo mleko. Dodamo sladkor in kardamom. Kuhamo 5 minut. Prilijemo smetano in kokosovo mleko in vanilijevo pasto. Nežno vremo in kuhamo nadaljnih 7-8 minut, da se vsebina zgosti. Ploščo ugasnemo in pustimo stati 5 minut, nato pa postrežemo. Lahko pa nalijemo v kozarčke in shladimo, ter jemo hladne.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]