Sestavine:
Sestavine za takitose:
4 Bufo bio pšenične tortilje
200-220 gramov piščančjega mesa
2 žlici Bufo bio sladko pekoče omake
1/3 čajne žličke soli
Sestavine za kumarično pomako:
1 večja kumara
200 gramov grškega jogurta
1 žlica kremnega sira
1/2 čajne žličke Bufo paradižnikovega koncentrata
1/2 čajne žličke česna v prahu
bel poper in sol po okusu
Dodatna hitra opcija:
Bufo pekoča salsa omaka
Bufo sladka salsa omaka
Postopek:
NatisniTortilje zrežemo na četrtine. Meso narežemo na trakove, jih posolimo, popopramo in povaljamo po sladko pekoči omaki. Pustimo za čas priprave pomak.
Kumaro naribamo in posolimo. Pustimo 5 minut, nato pa dobro ožamemo. Dodamo vse preostale sestavine in zmešamo. Položimo v hladilnik za čas peke takitosov.
Meso položimo na širši del trikotnika in ga zvijemo v takitos. Pritrdimo s polovico zobotrebca. Ponavljamo da zmanjka tortilj.
Takitose položimo na papir za peko in naprej v pečico segreto na 180 stopinj – žar funkcija za 7-8 minut, da se takitosi zlato obarvajo. Zadnjih nekaj minut smo pozorni, saj vsaka pečica greje drugače, da se ponekod tortilje ne bi preveč zapekle.
Takitose postrežemo zraven omak.