Anina kuhinja

Piščančji takitosi iz pečice s pomakami

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 7-8 minut

Količina: za 2-3 osebe ali 16 takitosov

Sestavine:

Sestavine za takitose:
4 Bufo bio pšenične tortilje
200-220 gramov piščančjega mesa
2 žlici Bufo bio sladko pekoče omake
1/3 čajne žličke soli

Sestavine za kumarično pomako:
1 večja kumara
200 gramov grškega jogurta
1 žlica kremnega sira
1/2 čajne žličke Bufo paradižnikovega koncentrata
1/2 čajne žličke česna v prahu
bel poper in sol po okusu

Dodatna hitra opcija:
Bufo pekoča salsa omaka
Bufo sladka salsa omaka

Postopek:

Natisni

Tortilje zrežemo na četrtine. Meso narežemo na trakove, jih posolimo, popopramo in povaljamo po sladko pekoči omaki. Pustimo za čas priprave pomak.

Kumaro naribamo in posolimo. Pustimo 5 minut, nato pa dobro ožamemo. Dodamo vse preostale sestavine in zmešamo. Položimo v hladilnik za čas peke takitosov.

Meso položimo na širši del trikotnika in ga zvijemo v takitos. Pritrdimo s polovico zobotrebca. Ponavljamo da zmanjka tortilj.

Takitose položimo na papir za peko in naprej v pečico segreto na 180 stopinj – žar funkcija za 7-8 minut, da se takitosi zlato obarvajo. Zadnjih nekaj minut smo pozorni, saj vsaka pečica greje drugače, da se ponekod tortilje ne bi preveč zapekle.

Takitose postrežemo zraven omak.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.