AKCIJA! Pri nakupu dveh ali več kuharskih knjig ali priročnikov, prejmete kuharico Anina kuhinja: Zdravo in uravnoteženo GRATIS. Akcija velja le za fizično obliko knjig ter do 24.3.2024 oziroma do razprodaje zalog.

Anina kuhinja

Piščančje preproste pita burek rezine

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 25-30 minut

Količina: 6-8 rezin

Sestavine:

Sestavine:
2-3 lističi vlečenega testa
500 gramov Perutnina Ptuj mletega perutninskega mesa
1 majhna rdeča in zelena paprika
1 majhna rumena čebula
1 čajna žlička suhega česna
1 čajna žlička soli
1/2 čajne žličke belega popra in suhega peteršilja
1 žlica paradižnikovega koncentrata
2-3 žlice oljčnega olja

+ jogurt kot priloga

Postopek:

Natisni

Mleto meso, drobno narezani papriki, čebula, česen v prahu, peteršilj, sol, poper in paradižnikov koncentrat dobro zmešamo v enotno zmes.

List vlečenega testa premažemo z oljem in čezenj položimo nov list. Tega nadevamo kot prikazuje video in zvijemo. Po vrhu premažemo z oljem in položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 15-20 minut da se testo lepo zlato rjavo zapeče.

Zrežemo in postrežemo ob jogurtu.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.