Anina kuhinja

Pirina pica z regratom in jajcem

Čas priprave: 25 minut + vzhajanje

Čas kuhanja: 10-15 minut

Količina: 4 manjše pice

Sestavine:

Sestavine za testo:
600 gramov svetle pirine moke
250 ml tople vode
1 vrečka suhega kvasa
1 čajna žlička soli
1 čajna žlička medu

Ostale sestavine za 1 pico:
1 pest naribane mocarele
1 žlica Monini ekstra deviškega olja Classico
1 čajna žlička Ponti omake Pesto rosso
50-70 ml paradižnikovih pelatov
1/2 čajne žličke sladkorja
ščepec origana
slaba pest svežega regrata
1 jajce
1-2 čajni žlički smetanovega hrena
košček nadrobljene fete
1 jajce

Postopek:

Natisni

Toplo vodo zmešamo z medom in vanjo stresemo kvas. Počakamo da vzide. Vlijemo ga v moko in vmešamo. Nato dodamo sol in testo pregnetemo. Če ni dovolj mehko dodamo še malce vode, drugače pa ga gnetemo 10 minut.

Testo vzhajamo 1 uro.

Razdelimo ga na 4 dele. Pečico segrejemo na 240 stopinj s funkcijo žar. Pelate zmešamo s pesto omako, sladkorjem in origanom.

Na štedilnik dodamo ponev, ki gre lahko tudi v pečico in jo premažemo z olivnim oljem.

 

En del testa zvaljemo raztegnemo v krog velikosti ponve. Ponev segrejemo na najvišji temperaturi. Testo položimo v dobro segreto ponev. Premažemo s paradižnikovo omako in pečemo na ponvi 2-3 minute.

Preložimo v pečico za 2-3 minute. Nato obložimo z mocarelo in regratom, ter pečemo v pečici še 2-3 minute.

Na pečeno pico dodamo jajce na oko, hren in nadrobimo feto, ter jo takoj postrežemo.

Pirina pica z regratom in jajcem je odlična spomladanska verzija priljubljene pice. Zagotovo bo navdušila vse ljubitelje regrata. 😉

Več receptov najdete na www.ponti.si

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.