Anina kuhinja

Pečeni piščančji takitosi in tzatziki omaka

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 10-12 minut

Količina: 3-4 osebe

Sestavine:

Sestavine za takitose:
750 gramov Perutnina Ptuj mini piščančjih filejev
2/3 čajne žličke soli
1/5 čajne žličke popra
1/3 čajne žličke česna v prahu
5-6 velikih pšeničnih tortilj

Sestavine za tzatziki:
2 podolgovati kumari
150 gramov kremnega sira/sirnega namaza
350-400 gramov grškega jogurta
1/2 čajne žličke soli – oziroma po okusu
1/2 čajne žličke česna v prahu
1/4 čajne žličke popra in sladke paprike v prahu

Postopek:

Natisni

Kumaro delno olupimo, naribamo in osolimo. Pustimo jo stati. Tortilje zrežemo na 4 dele kot vidite v videu.

Piščančje mini fileje razpolovimo. Potresemo jih s soljo, poprom in česnom. Premešamo. Vsak kos mesa zavijemo v narezan trikotnik tortilje. Pritrdimo s polovico zobotrebca in odložimo na papir za peko.

Položimo na zgornjo tretjino, v segreto pečico z žar funkcijo in vključeno temperaturo 200 stopinj za 10-12 minut, da se takitosi rjavkasto obarvajo.

Med peko kumare ožamemo. Zmešamo jih s preostalimi sestavinami za omako.

Pečene takitose še vroče postrežemo s pomako.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.