Sestavine:
Sestavine za takitose:
750 gramov Perutnina Ptuj mini piščančjih filejev
2/3 čajne žličke soli
1/5 čajne žličke popra
1/3 čajne žličke česna v prahu
5-6 velikih pšeničnih tortilj
Sestavine za tzatziki:
2 podolgovati kumari
150 gramov kremnega sira/sirnega namaza
350-400 gramov grškega jogurta
1/2 čajne žličke soli – oziroma po okusu
1/2 čajne žličke česna v prahu
1/4 čajne žličke popra in sladke paprike v prahu
Postopek:
NatisniKumaro delno olupimo, naribamo in osolimo. Pustimo jo stati. Tortilje zrežemo na 4 dele kot vidite v videu.
Piščančje mini fileje razpolovimo. Potresemo jih s soljo, poprom in česnom. Premešamo. Vsak kos mesa zavijemo v narezan trikotnik tortilje. Pritrdimo s polovico zobotrebca in odložimo na papir za peko.
Položimo na zgornjo tretjino, v segreto pečico z žar funkcijo in vključeno temperaturo 200 stopinj za 10-12 minut, da se takitosi rjavkasto obarvajo.
Med peko kumare ožamemo. Zmešamo jih s preostalimi sestavinami za omako.
Pečene takitose še vroče postrežemo s pomako.