Anina kuhinja

Pečene krvavice in tenstan krompir

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 45 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

Sestavine:
4 krvavice
6 večjih kuhanih krompirjev
1 večja rumena čebula
1 dcl juhe ali soka od pečenke
sol in poper po okusu

Predlog za prilogo:
Droga bučkina solata
Droga vložena pesa

Postopek:

Natisni

Krvavice prešpikamo – naredimo neke 4 luknjice vse naokrog.

Položimo jih na rešetke od pečice in spodaj pod njimi dodamo klasičen pekač kamor bo odtekala maščoba.

Pečico segrejemo na 170 stopinj in jih pečemo 45-50 minut.

Vmes na drobno narežemo čebulo. To na masti ali olju pražimo dokler se ne spusti. Med praženjem jo malo posolimo, da bo proces hitrejši. Ko se čebula zlato rjavi popraži ji dodamo grobo narezan kuhan krompir. Tega s tlačilko ponekod še dodatno potlačimo. Premešamo. Solimo, popramo in pražimo na srednji do višji temperaturi nekih 10 minut, da se ponekod krompir zlato rjavo zapeče. Takrat prilijemo juho ali sok od pečenke in pražimo še nadaljnih 15 minut. Po okusu dosolimo.

Krvavice postrežemo s tenstanim krompirjem in izbrano prilogo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.