Oprani in osušeni hrenovki. |
Stepeno jajce. |
Zgneteno testo. |
Zvite hrenovke v testu na peki papirju in premazane z jajcem, ter potresene s sezamom. |
ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 45 minut
Za 2 osebi.
SESTAVINE:
– 240-250 g moke
– 1,6 dcl mleka ali tople vode
– dober šepec soli
– ščepec sladkorja
– 1/3 kocke kvasa
– 3-4 žlice olja
– 2 žlice sezama
– 1 pest sira
– 1 žlica kečapa
– 2 hrenovki
– 1 jajce
OPIS PRIPRAVE:
Moko stresemo na kuhinjsko površino. Ob robu potresemo sol in prilijemo olje. V kozarec prilijemo toplo vodo ali toplo mleko ( mlekom bo testo bolj okusno, vendar tudi bolj kalorično). Vodi ali mleku dodamo sladkor in kvas. Kozarec pokrijemo in pustimo kvas vzhajati kakšne 5-10 minut.
Vodo s kvasom nato prilijemo v sredino moke in jo vmešamo. Testo zgnetemo in razdelimo na dva dela. Vsak del razvaljamo v obliko pravokotnika debeline približno 3 mm. Vsak pravokotnik malce pomažemo s kečapom in potresemo s sirom. Poskrbimo da ne potresemo sira čisto po robu, temveč pustimo kakšen centimeter nepotresen. Ob spodnji rob položimo hrenovko in na tesno zvijemo hrenovko v testo. Robove stisnemo in rolado položimo na peki papir ali pomaščen pekač. Po vrhu jo premažemo z žvrkljanim jajcem in potresemo s sezamom.
Hrenovki v testu položimo v segreto pečico na 180 stopinj za kakšne 25 minut.
Dober tek!
Živjo,
super recept, ampak zanima me kaj je s tistim mlekom v sestavinah? V receptu namreč omenjaš kozarec vode…. in kako velik kozarec mora to biti?
Lp, Taša
Živjo Taša!
Me veseli, da ti je recepti všeč. Glede mleka ali vode, pa je vbistvu oboje vredu. Sama osebno ponavadi uporabljam mleko, ker se mi zdi testo potem bolj okusno, tako da ti priporočam mleko, je pa tuda voda ok. Sem dopolnila recept, tako da je zdaj ok. Sem očitno malce preveč hitela pri pisanju.
Lep pozdravček,
Ana
Hvala Ana, danes po službi se jih lotim! 🙂
Lp, Taša
Veliko veselja pri peki Taša. 😉
MMMMMM……pravkar smo jih imeli za večerjo. Hvala za recept!:)
Lp, Nuša
Super Nuša 🙂 Hvala, ker si sporočila 😉