Začinjena svinjska ribica v pečici. |
Rezanje pečene svinjske ribice. |
ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 2 uri
Za 8-10 oseb.
– 1,5 – 2 kg mesa – svinjskega mesa
– dober ščepec rožmarina, paprike v prahu, belega popra, soli
– 1-2 žlici nemletega črnega popra
– manjša čebula
– 5-6 žlic olja
Meso položimo v pekač in mu dodamo rožmarin, papriko v prahu, poper, nemleti poper, narezano čebulo ( prepolovljeno in narezano na kolobarčke ) sol in olje ter vse skupaj dobro vtremo vanj. Najboljši način da bodo začimbe prišle v meso, je da ga malce porežete (najbolje na spodnji strani mesa, da se toliko ne opazi ) in vtrete začimbe v zareze. Če pa imate vejice rožmarina vam priporočam da jih kar zapičite v meso, saj bo tako aroma najlažje prišla v notranjost mesa. Meso nato pustimo marinirati kakšen dan ( ne več kot dan in pol ). Najbolje je en dan saj bo tako dolga marinada povzročila da bo meso mehko in prežeto z začimbami.
Meso nato pokrito pečemo na 180 stopinj kakšni dve uri.
Nasvet: Ko je meso pečeno, ga narežite in pokapajte z sokom od mesa, začimbami ki so se nabrale na dnu pekača. Zraven se odlično priležejo razne vrste pripravljenega krompirja in solat.
DOBER TEK!
Zaradi te svinjske ribice sedaj jem tudi svinjino 🙂
Haha, lepo :)) *
Tole pač ni svinjska ribica.
Vsaj tako mi je zatrdil mesar, kamor sem meso šla iskat…kaj pa te je prepričalo da to ni svinjska ribica ? 🙂
Svinjska ribica ima 25 do maximalno 40 dag. Na spodnjem linku si poglej, kako izgleda.
http://www.mesarstvo-oblak.si/Sveze%20meso%20svinjina.html
/>
To, kar si pekla, je kare brez kosti.
V trgovini je bila označena pod svinjsko ribico, in tudi kupljena kot taka, ker pa sama osebno nisem strokovnjak za te zadeve, se strinjam da obstaja možnost da ni svinjska ribica. Ampak je vseeno bila odlična 😉
Se bom prepričala in če bom ugotovila da meso, ki sem ga kupila ni to kar naj bi bilo, bom spremenila naslov.
Vseeno hvala za opomin, cenim kakršnokoli kritiko.
Spekel nocoj za večerjo,zraven ˝restan˝krompir-zelo dobro.Meso je bilo zelo sočno in ne suho kot ponavadi.Vesel božič vsem skupaj.
LP Dušan
Živjo Dušan! 🙂
Me veseli da ti je uspelo! Sploh pa tudi tebi želim vesel božični dan in zelo uspešno novo leto! 😉
Ana
živijo. Mislim, da ima anonimni 1 prav, po mojem gre za svinjsko "ribo" kot eni rečejo kareju brez kosti oz ombolu. ribica težka 2 kg? bi mogel biti prašičja pošast 😀
Meso na sliki ni svinjska ribica. Tako se imenuje samo manjša mišica iz manjšega trikotnika.
Vem 🙂 Recept je bil napisan 2 leti nazaj in kakor sem razložila že v objavi, je bil prodan kot tak. Sama zdaj ko sem se bolj spoznala z mesom vem, da to ni svinjska ribica. Je pa recept lahko brez težav uporabljen tudi zanjo. Pa vseeno hvala za komentar. 🙂