Anina kuhinja

Pečena telečja pečenka s čebulo

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 2-3ure

Za 8 oseb.

SESTAVINE:

– 2,5 kg telečjega mesa
– 1 čebula
– 8-9 žlic olja
– ščepec soli in popra

OPIS PRIPRAVE:

Meso začinimo z naštetimi sestavinami, ki jih probamo čimbolje vtreti v meso. Čebulo narežemo na kolobarje debeline polovice centimetra in jo prav tako dodamo k mesu. Meso pustimo počivati dan ali dva v marinadi.

Pečico segrejemo na 200 stopinj in pečemo meso 2 uri. Pokrijemo ga s folijo ali pokrovom. Med peko vsake 15 minut meso zalijemo s sokom iz dna pekača.

Po tem času pokrov odstranimo in pečemo pečenko še kakšne pol ure. Po tem času jo razrežemo in postrežemo. Po želji v zadnji uri peke v pekač dodamo krompir in korenje.

Dober tek!