Sestavine:
Sestavine:
cca 2 kg račka
1 žlica oljčnega olja
sol in poper
1 rumena čebula
1 rdeča čebula
2 jabolka
150 gramov kuhanih ali pečenih olupljenih kostanjev
200 ml suhega belega vina (recimo Sivi pinot)
nekaj vejic rožmarina
Postopek:
NatisniRačko vzamemo iz hladilnika 30 minut pred pripravo. Dobro jo oplaknemo in osušimo. Dobro jo nasolimo in popopramo.
Ponev segrejemo. Sama sem uporabljala novo Tefal ponev z neoprejemljivo keramično oblogo Renew+. V kolikor tudi vi uporabljate Tefalove ponve počakate da se thermosignal obarva rdeče, nato pa dodate olje. Na njem nato popražimo narezani čebuli. Med praženjem jih malo posolimo in pražimo da sta se spustijo.
Takrat dodamo jabolka in kostanj, ter pražimo da se sestavine ponekod zapečejo. Prilijemo vino. Dodamo rožmarin in na vrh položimo račko.
Položimo v segreto pečico na 180 stopinj in pečemo 2-3 ure. Vsake 20 minut račko prelijemo s sokovi iz dna ponve.
Če se po dobri uri peke račka že lepo zapeče jo do konca peke pokrijemo z alu folijo.
Račko postrežemo. Omako na dnu pa precedimo in uporabimo kot preliv za meso ali mlince.