Anina kuhinja

Pečen piščančji paprikaš z ribano kašo

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 1-2 uri

Količina: 4 osebe

Sestavine:

Sestavine za paprikaš:
400 gramov piščančjega mesa (prsi ali bedra brez kosti in kože)
1 velika rumena čebula
1 rdeča paprika
2 čajni žlički paradižnikovega koncentrata
1 čajna žlička mlete sladke paprike
1 zravnana čajna žlička soli
bel poper po okusu
1/2 čajne žličke sladkorja
750 ml vode ali jušne osnove
1 dcl belega vina – opcijsko
1 polna žlica masla
1 polna žlica moke
ščepc svežega ali suhega timijana

Za prilogo:
kuhan riž
kuhana ribana kaša – to je bila moja izbira
jajčni vlivanci
njoki
pire krompir
pečen krompir
testenine

Postopek:

Natisni

Piščančje meso narežemo na večje koščke. V vročo ponev dodamo olje in ga zlato popečemo. Odstranimo.

Dodamo še čajno žličko olja in popražimo drobno narezano čebulo. Malo jo posolimo, da se hitreje spusti. Ko se spusti dodamo papriko. Malo jo popražimo, nato dodamo koncentrat, mleto papriko, poper, suh timijan (če imamo svežega, ga dodamo na koncu) in sladkor. Pražimo minutko, nato pa zalijemo z vodo oziroma jušno osnovo in vinom.

Pripeljemo do vretja, nato pa položimo v pečico in pečemo na 180 stopinj 1 uro.

Po tem času v kozici stopimo maslo in dodamo moko. Mešamo in počakamo da se moka skuha – 10-15 sekund. Nato zalijemo s tekočino od paprikaša in mešamo da dobimo enotno gosto omako. Prelijemo jo k paprikašu in vmešamo, ter kuhamo nekaj minut na nizkem ognju.

Vmes skuhamo prilogo.

Postrežemo. 😉

Pečen piščančji paprikaš z ribano kašo sem pripravljala v Tefalovih ponvah Ingenio Resource, ki imajo snemljiv ročaj in so čudovite, saj ročaj le odstranite in lahko ponev prestavite v pečico. Tako imate možnost da del jedi pripravite na štedilniku in nadaljujete v pečici. Sama se večkrat poslužim tega načina kadar moram med samo kuho za kakšno uro po kakšnih opravkih. Tako sem naredila tudi tokrat. Vmes ko se je paprikaš varno pekel v pečici sem skočila v vrtec po otroke in v trgovino. Ko sem prišla domov, pa sem paprikaš le zaključila naprej na štedilniku.

Ponve s snemljivim ročajem so popolne tudi za shranjevanje, saj se lepo zložijo druga v drugo in so brez ročaja, ter tako lepše izkoristite prostor v omari. Ročaj pa je lepo shranjen v predalu z pripomočki. 😉

Omogočajo zdrav način kuhinja z malo olja, imajo neoprijemljivo oblogo in rdeč Thermospot indikator, ki se obarva za optimalni vnos sestavin, ter na koncu enostavno čiščenje v pomivalnem stroju.

Posode iz linije Ingenio Resource so na voljo v vseh prodajalnah Mercator po še posebej ugodni ceni. Na spletu pa jih najdete tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.