Anina kuhinja

Pasta al forno siciliana

Čas priprave: 25-30 minut

Čas kuhanja: 35-40 minut

Količina: 4-6 oseb

Sestavine:

Sestavine za testenine:
500 gramov Anelletti testenin – ali drugih izbranih manjših testenin
1 čebula
500 gramov mletega mesa
3 stroki česna
1 pest češnjevih paradižnikov ali 1 svež paradižnik
1 čajna žlička sladke paprike v prahu
1 čajna žlička origana
1 dcl belega vina
600 ml pelatov
1 žlica paradižnikovega koncentrata
2 žlici javorjevega sirupa ali navadnega sladkorja
2/3-1 čajne žličke soli
čili v prahu – opcijsko
pest naribanega parmezana

Sestavine za preliv:
500 ml zmiksanih finih pelatov
2 čajni žlički sladkorja
1/3 čajne žličke soli
1/2 čajne žličke sladke paprike v prahu
1/2 čajne žličke česna v prahu
+
2 pesti naribanega parmezana za posip

Postopek:

Natisni

Na segreto ponev dodamo meso in drobno narezano čebulo. Pražimo da se lepo popečeta in se čebula zmehča. Takrat dodamo sladko papriko v prahu, origano, paradižnikov koncentrat in česen. Pražimo minutko in dodamo narezan paradižnik. Pražimo še nekaj minut, nato pa prilijemo vino.
Po minuti praženja prilijemo pelate, dodamo sladkor ali sirup in sol. Prilijemo 1-2 dcl vode (z njo lahko očistimo posodo od pelatov). Premešamo in pokrijemo. Kuhamo vsaj 30 minut pa vse do 1-2 uri na nizkem ognju.

Posebej zmešamo vse sestavine za preliv.

Zadnjih deset minut kuhanja omake v soljenem kropu skuhamo testenine. Kuhamo jih 2-3 minute manj kot je napisano, ker se bodo do konca skuhale v omaki v pečici.

Testenine zmešamo z omako in vmešamo še parmezan. Vse skupaj prelijemo v namaščen pekač z oljem in prelijemo s prelivom. Potresemo s parmezanom in položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 30-40 minut, da se na vrhu ponekod pojavijo temne pikice.

Postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.