Anina kuhinja

One pot zelenjavna bolonjska omaka z mleto govedino in ajvarjem

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 1-2 uri

Količina: 4 osebe

Sestavine:

350 gramov korenčkovih rezancev – ali drugih testenine
1 večja rumena čebula
300 gramov mlete govedine – lahko jo tudi izpustite
1/2 cukini bučke
4 manjši korenčki
1 rdeča paprika
2 stroka česna
4 žlice Bakina tajna domačega ajvarja – navadnega ali pekočega (po okusu)
500 ml mletih pelatov
2 paradižnika
2/3 čajne žličke suhega origana
1 žlica javorjevega sirupa ali 1 čajna žlička sladkorja
1 čajna žlička soli
poper po okusu – izključite ga, če uporabljate pekoči ajvar
pest parmezana

Postopek:

Natisni

Čebulo in česen narežemo na drobno. Bučko, korenje in papriko naribamo (na debelo opcijo ribanja).

Čebulo na žlici olja popražimo, da se spusti. Med praženjem jo nežno posolimo. Dodamo meso in pražimo da ponekod porjavi. Takrat primešamo naribano zelenjavo in česen. Pražimo da se zelenjava spusti in se ponekod rjavkasto zlato zapeče.

Takrat dodamo pelate, drobno narezana paradižnika in ajvar. Prilijemo še 500 ml vode, dodamo sol, javorjev sirup, origano in poper, ter kuhamo na nizkem ognju nadaljno uro ali dve.

Po tem času iz omake vzamemo 7 žlic zelenjave in jih zmiksamo v fino kašo. Zlijemo nazaj.Omako po okusu dosolimo in vanjo vmešamo testenine. Pokrijemo in kuhamo toliko časa +1 minuta kot nam napoveduje embalaža testenin.

Vse skupaj premešamo, dodamo pest parmezana in takoj postrežemo.

One pot zelenjavna bolonjska omaka z mleto govedino in ajvarjem je slastna bogata bolonjska omaka, ki vsebuje veliko poletne zelenjave in ji poseben bogat okus doda čudovit vrhunski domači ajvar znamke Bakina tajna. Je neprimerljivo najboljši in je odlični dodatek tudi k zelenjavnim in mesnim omakam.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.