AKCIJA! Pri nakupu dveh ali več kuharskih knjig ali priročnikov, prejmete kuharico Anina kuhinja: Zdravo in uravnoteženo GRATIS. Akcija velja le za fizično obliko knjig ter do 24.3.2024 oziroma do razprodaje zalog.

Anina kuhinja

Ocvrtki s Carbonara sirovim prelivom

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 10-15 minut

Količina: 2-3 osebi

Sestavine:

Sestavine:
500 gramov Mlinotest ocvrtkov iz krompirjevega testa
1 žlica moke
10 rezin pancete
1 rumenjak
150 ml mleka
100 ml sladke smetane
1 majhna pest čedar sira ali drugega topljivega sira
1 majhna pest topljivega sira (mocarele, edamec, gavda..)
2 žlici naribanega parmezana
2 mladi čebulici
1/2 čajne žličke soli – oziroma po okusu
1/4 čajne žličke muškatega oreščka, česna v prahu in belega popra
+
olje za cvretje

Postopek:

Natisni

Panceto narežemo na drobno in popečemo v ponvi. Zlato hrustljavo zapečeno odcedimo in pretresemo na papirnato brisačko. Maščobo vrnemo v ponev in na njej popražimo moko. Pražimo jo le toliko da se lepo speni.

Takrat dodamo mleko, smetano, sol, poper, česen in muškatni orešček. Z metlico mešamo da se omaka zgosti. Odstavimo. Vmešamo vse tri vrste sira, drobno narezano čebulico, ter panceto – vsega po malo prihranimo za okras po vrhu.

Premešamo in na koncu vmešamo še rumenjak.

Ocvrtke ocvremo in odložimo na papirnate brisačke za minutko. Nato pa prelijemo s prelivom in potresemo s prihranjenimi sestavinami. Takoj postrežemo.

Ideja je super tudi kadar gostite goste – zraven le dodajte zobotrebce ali male vilice. Je pa odlična tudi za kosilo/večerjo ob skledi solate. 😉

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.