Anina kuhinja

Ocvrti pikantni piščančji burrito

Čas priprave: 45 minut

Čas kuhanja: 30-40 minut

Količina: 7 burritov

Sestavine:

Sestavine:
1 kg Perutnina Ptuj Piknik Texas steak piščančjega mesa
1 rdeča paprika
4 mlade čebulice
6 žlic Perutnina Ptuj Orange Jalapeno omake + za pomakat
3 žlice kečapa
4 pesti naribane mocarele
7 tortilj
4 jajca + 50 ml mleka
7 žlic koruzne ali navadne moke
7 žlic drobtin
+
Olje za cvretje

Postopek:

Natisni

Meso na žaru ali ponvi popečemo da se ponekod rjavkasto zapeče. Takšnega malce ohladimo, nato pa narežemo na drobno.

Dodamo v skledo. Vanjo dodamo tudi drobno narezano papriko, čebulico, omako, mocarelo in kečap. Premešamo.

V dva krožnika pripravimo moko in drobtine. V skledico na stepemo jajca in jim prilijemo 50 ml mleka.

Tortilje nadevamo kot prikazujejo slike in zvijemo. Povaljamo jih v moko, jajce in drobtine in ponovno v jajce in drobtine.

Olje segrejemo do 175-180 stopinj (ali toliko da olje začne cvrčati okrog kuhalnice, ki jo potopite v olje).

V olju burrite ocvremo do zlato rjave barve in odlagamo na papirnate brisačke da vpijejo odvečno maščobo.

Postrežemo jih z omako.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.