Smetanova omaka z baziliko in česnom. |
Njoki v smetanovi omaki z baziliko in česnom. |
ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 10-15 minut
Za 4 osebe.
SESTAVINE:
– 700-800 g njokov ( nasvete kako narediti njoke najdete tukaj)
– 200 ml smetane za kuhanje
– 2 pesti ribanega sira
– 4-5 svežih večjih listov bazilike ( lahko uporabite posušeno baziliko )
– ščepec soli, popra
– 3 stroki česna
– 1 dcl mleka
– 1 zravnana žlica moke
V ponvi segrejemo olje na srednji do višji vročini (7/9). Olju dodamo na drobno narezan česen in ga pražimo kakšnih 10 sekund ( ne sme postati rjav, ker bo tako pridobil grenek priokus ). Česnu nato dodamo smetano, in vročino zmanjšamo na manjšo – 2/9, smetani nato dodamo dobro zmešano, mleko z moko in sir, ter sol in poper. Vročino povečamo na največjo in neprestano mešamo dokler se omaka lepo ne zgosti in nato odstavimo. Omaki dodamo še narezano baziliko in vse skupaj dobro premešamo.
Kuhane njoke nato zmešamo z omako in smo končali.
mmm njami! jaz bom rezance nardila zraven in piščančji zrezek .upam, da bo dobro 😉
Prepričana sem da bo. 😉
Kajne Ana,da so doma narejeni njoki odlični.Imeli v nedeljo za prilogo,naslednjič naredim s tvojo omako.Koliko dobrih receptov-hvala!
Jelka
Doma narejeni so veeeliko boljši od kupljenih. In popolnoma preprosti so. 🙂
Super, sporoči kako ti bo omaka všeč. 😉
Hvala tebi! 😉
Lep pozdravček,
Ana
tudi jaz sem danes naredila tvojo omako in meni se je zdela zelo dobra 😀