Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana med 28.6. in 14.7. v dostavo predana 15.7.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Narobe obrnjeno pecivo z marelicami in vaniljevim sladoledom

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: cca 20-25 minut

Količina: 10 peciv

Sestavine:

Sestavine:
1 zavitek zvaljanega listnatega testa
10 marelic
10 čajnih žličk sladkorja
mleko ali stepeno jajce za premaz
vanilijev sladoled – domač recept zanj najdete tukaj

Postopek:

Natisni

Marelice razpolovimo. Testo vzamemo iz hladilnika, počakamo minutko, nato pa ga zravnamo z valjarjem. Zrežemo ga na 10 enakih pravokotnikov.

Na pekač obložen s papirjem za peko dodamo žličko sladkorja. Čez položimo polovički marelice z rezom navzdol in pokrijemo s testom. Ob robu naredimo vzorčke z vilico. Premažemo z mlekom.

Pečico segrejemo na 180 stopinj in v kolikor imamo kombinirano parno pečico vključimo drugo stopnjo pare. V kolikor je nimamo na dno pečice postavimo večjo skledico vode. Pečemo 20 minut na zgornji tretjini pečice. Če po dvajsetih minutah še ni željena barva zapečenosti dodamo še kakšno minuto več.

Pecivo odstranimo in ga še vročega nadevamo s sladoledno kepico.

Narobe obrnjeno pecivo z marelicami in vaniljevim sladoledom sem pripravila s pomočjo Boscheve kombinirane parne pečice, ki jo najdete tukaj.

Pri pripravi sladoleda pa mi je pomagal Boschev kuhinjski robot MUM5 in sicer njegov aparat za sladoled, ki je zares odličen. Več o njem lahko najdete tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.