Zaradi izrednih razmer, bo v spletni trgovini do nadaljnega onemogočeno plačilo po povzetju. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Domači vaniljev sladoled

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 5 minut

Količina: cca 500 ml sladoleda

Sestavine:

200 ml sladke smetane
200 ml mleka
4 rumenjaki
1 vanilijev strok ali 1 čajna žlička vanilijeve paste
40 gramov vanilijevega sladkorja
40 gramov navadnega sladkorja

Postopek:

Natisni

Sladkorja, semena vanilijevega stroka, rumenjake zmiksamo do svetlo rumene barve.

Mleko in smetano pripeljemo do točke tik pred vretjem. Del mešanice med rednim mešanjem vlijemo v rumenjakovo zmes. Nato pa prelijemo vso rumenjakovo zmes v posodo k mleku in dobro premešamo.

Pristavimo na štedilnik in na srednjem ognju med rednim mešanjem mešamo da se krema malo zgosti – ravno toliko da se obdrži na žlički, ko jo vzamemo iz kreme. Pazimo da krema ne zavre, ker se bodo v tem primeru krema pokvarila.

Ko se krema zgosti jo prelijemo in pokrijemo po površini s folijo za živila. Ohladimo, nato pa položimo v hladilnik za vsaj 2 uri, da je popolnoma hladna.

Kremo vlivamo v ohlajen aparat za pripravo sladoleda in mešamo 25-30 minut, da se sladoled zgosti. Tega lahko postrežemo takoj, ali pa ga shranimo v zamrzovalnik.

Preden ga postrežemo ga za 10 minut položimo v hladilnik ali za nekaj minut na kuhinjski pult, da se bo lažje oblikoval v kepice.

V primeru da aparata za sladoled nimamo ga pripravimo malo drugače. Kremo pripravimo enako. Jo ohladimo in slijemo v posodo za v zamrzovalnik. Položimo jo v zamrzovalnik in jo vsako uro vzamemo ven ter z ročnim mešalnikom (s tistim ki ima dve metlici) zmes fino zmiksamo. To ponovimo 5x – torej 5 ur. Potem pustimo v zamrzovalniku enako kot pripravljen sladoled z aparatom.

Preden ga postrežemo ga prav tako za 10 minut položimo v hladilnik ali za nekaj minut na kuhinjski pult, da se bo lažje oblikoval v kepice.

 

Pri pripravi sladoleda mi je pomagal Boschev kuhinjski robot MUM5 in sicer njegov aparat za sladoled, ki je zares odličen. Več o njem lahko najdete tukaj.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najbolj prodajano v trgovini

Poglej vse izdelke
[sg_popup id=1]