Sestavine:
6-7 svežih paradižnikov
50-70 gramov dolgozrnatega riža
sol po okusu
1-2 žlici kisa
160 gramov Rio Mare tunina
50 gramov koruze
1 žlica drobno narezanega drobnjaka
6 čajnih žličk kisle smetane
Postopek:
NatisniParadižnikom odrežemo vrhnji del in jih izdolbemo. Riž prekrijemo z vrelo soljeno vodo in ga skuhamo na nizki temperaturi. Odcedimo in ohladimo.
Riž zmešamo s tunino, drobnjakom, kisom in koruzo. Po okusu dosolimo.
Z nadevom nadevamo paradižnike in jih okrasimo s čajno žličko kisle smetane , koščkom tunine in ščepom svežega drobnjaka.
Nadevani paradižniki z rižem, koruzo in tunino so odlični zdravi poletni hladen prigrizek. Sploh super so za razne žar piknike ali praznovanja.
Vsebujejo Rio Mare tunino v oljčnem olju, ki slastno zaokroži okuse in jih naredi še bolj okusne.