Anina kuhinja

Nadevani paradižniki z rižem, koruzo in tunino

Čas priprave: 5 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 6 paradižnikov

Sestavine:

6-7 svežih paradižnikov
50-70 gramov dolgozrnatega riža
sol po okusu
1-2 žlici kisa
160 gramov Rio Mare tunina
50 gramov koruze
1 žlica drobno narezanega drobnjaka
6 čajnih žličk kisle smetane

Postopek:

Natisni

Paradižnikom odrežemo vrhnji del in jih izdolbemo. Riž prekrijemo z vrelo soljeno vodo in ga skuhamo na nizki temperaturi. Odcedimo in ohladimo.

Riž zmešamo s tunino, drobnjakom, kisom in koruzo. Po okusu dosolimo.

 

Z nadevom nadevamo paradižnike in jih okrasimo s čajno žličko kisle smetane , koščkom tunine in ščepom svežega drobnjaka.

 

 

Nadevani paradižniki z rižem, koruzo in tunino so odlični zdravi poletni hladen prigrizek. Sploh super so za razne žar piknike ali praznovanja.

Vsebujejo Rio Mare tunino v oljčnem olju, ki slastno zaokroži okuse in jih naredi še bolj okusne.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.