Sestavine:
Sestavine za mesno štruco:
1 kg mletega mesa
2 jajci
60 gramov kruha
150 ml mleka
1 čajna žlička soli
črni poper
4 žlice kečapa
1 čajna žlička sladke paprike v prahu
1 rumena čebula
1 čajna žlička suhega peteršilja
1/2 čajne žličke česna v prahu
Sestavine za paradižnikovo glazuro:
100 gramov kečapa
50 gramov paradižnikove mezge
1-2 žlici javorjevega sirupa (ali agavinega ali sladkorja)
1/5 čajne žličke česna v prahu
1/4 čajne žličke suhega peteršilja
Predlog za postrežbo:
pire krompir
pečen kromipr
kuhan grah
grahov krompirjev pire
Postopek:
NatisniMleko segrejemo do vročega. Vanj nadrobimo kruh in ga pustimo da se vpije. Fino premešamo in ohladimo.
Čebulo narežemo na drobno in jo na olju hrustljavo zapečemo. Odstavimo in ohladimo.
K mesu dodamo ohlajeno čebulo, kečap, začimbe, ohlajen namočen kruh in stepeni jajci. Dobro zgnetemo skupaj in nadevamo v vrečko za peko. Vrečko pritrdimo in zmes oblikujemo v štruco.
Položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 45 minut.
Vse sestavine za glazuro premešamo.
Vrečko za peko odpremo in po vrhu štruco na debelo namažemo z glazuro. Položimo v segreto pečico nza 200 stopinj za nadaljnih 10 minut. Po 5 minutah dodamo še en sloj.
Pečeno mesno štruco postrežemo zraven željene priloge. Predlagam pire krompir in kuhan grah ali kar zmešano skupaj v grahov krompirjev pire. 😉
Mesno štruco s paradižnikovo glazuro sem pripravljala v Alufix vrečkah za peko, ki poskrbijo da vsebina ostane zares sočna. Najdete jih tukaj.