Anina kuhinja

Mesna štruca s paradižnikovo glazuro

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 1 ura

Količina: za 4-5 oseb

Sestavine:

Sestavine za mesno štruco:
1 kg mletega mesa
2 jajci
60 gramov kruha
150 ml mleka
1 čajna žlička soli
črni poper
4 žlice kečapa
1 čajna žlička sladke paprike v prahu
1 rumena čebula
1 čajna žlička suhega peteršilja
1/2 čajne žličke česna v prahu

Sestavine za paradižnikovo glazuro:
100 gramov kečapa
50 gramov paradižnikove mezge
1-2 žlici javorjevega sirupa (ali agavinega ali sladkorja)
1/5 čajne žličke česna v prahu
1/4 čajne žličke suhega peteršilja

Predlog za postrežbo:
pire krompir
pečen kromipr
kuhan grah
grahov krompirjev pire

Postopek:

Natisni

Mleko segrejemo do vročega. Vanj nadrobimo kruh in ga pustimo da se vpije. Fino premešamo in ohladimo.

Čebulo narežemo na drobno in jo na olju hrustljavo zapečemo. Odstavimo in ohladimo.

K mesu dodamo ohlajeno čebulo, kečap, začimbe, ohlajen namočen kruh in stepeni jajci. Dobro zgnetemo skupaj in nadevamo v vrečko za peko. Vrečko pritrdimo in zmes oblikujemo v štruco.

Položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 45 minut.

Vse sestavine za glazuro premešamo.

Vrečko za peko odpremo in po vrhu štruco na debelo namažemo z glazuro. Položimo v segreto pečico nza 200 stopinj za nadaljnih 10 minut. Po 5 minutah dodamo še en sloj.

Pečeno mesno štruco postrežemo zraven željene priloge. Predlagam pire krompir in kuhan grah ali kar zmešano skupaj v grahov krompirjev pire. 😉

Mesno štruco s paradižnikovo glazuro sem pripravljala v Alufix vrečkah za peko, ki poskrbijo da vsebina ostane zares sočna. Najdete jih tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.