Sestavine:
7 manjših tortilj
750 gramov kuhanega ali pečenega piščančjega mesa (lahko tudi tisti ki ostane)
600 gramov mocarele
350 gramov kremnega sira
1 zvrhana čajna žlička sladke paprike v prahu, origana in česna v prahu
Sol in poper po okusu
1 zvrhana žlica paradižnikovega koncentrata
1-2 žlici agavinega ali javorjevega sirupa ali kečapa
Za postrežbo:
Kečap
Kisla smetana
Paradižnikova omaka
Tatarska omaka
Nacho sir omaka
Postopek:
NatisniV mešalnik dodamo kremni sir, koncentrat, česen, mleto papriko, origano in agavin sirup. Dodamo narezano meso na manjše koščke in z impulzi zmešamo v grob namaz. Po okusu solimo in popramo.
Tortilje razpolovimo. Vsako polovico premažemo s piščančjim namazom in dodamo malce sira. Zvijemo kot vidite na videu in položimo na papir za peko.
Tortilja zvitke polagamo okrog posodice kjer bomo kasneje dodali pomako.
Ko so tortilje zložene, posodo umaknemo in jih položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 15-20 minut da se robovi obarvajo in sir stopi. Nič zato če ga nekaj steče ven.
Spečen venček preložimo na krožnik ali desko in na sredino dodamo posodico s pomako. Takoj postrežemo.