Sestavine:
Sestavine:
8 tortilj
6 rezin čedar sira
3 pesti naribane mocarele
1-2 žlice sončničnega olja
Sestavine za nadev:
750 gramov mletega mesa
1 rumena, zelena in rdeča paprika
1 rumena čebula
2 stroka česna ali 1/2 čajne žličke česna v prahu
2 paradižnika
1 čajna žlička paradižnikovega koncentrata
1 čajna žlička mlete sladke paprike v prahu
2 žlici kečapa
1/3 čajne žličke suhega origana in peteršilja
1 čajna žlička soli
čili v prahu po okusu
Opcijsko za postrežbo:
– kisla smetana
– nacho sir
– kečap
– pečen krompirček
Postopek:
NatisniNajprej pripravimo nadev. Čebulo, paradižnika in paprike narežemo na drobno.
V ponev dodamo meso in čebulo, ter pražimo dokler se oba lepo do zlato rjave barve ne popražita. Med praženjem ju malo posolimo.
Takrat dodamo paprike in česen. Premešamo in dodamo vse preostale sestavine (razen paradižnika) za nadev. Pražimo 5 minut, nato dodamo narezana paradižnika. Pokrijemo in kuhamo 5 minut, da se paradižnika skuhata. Po okusu solimo, dodamo čili in začnemo s pripravo jedi.
V namaščen pekač (lahko ga obložite tudi s papirjem za peko) naložimo 7 tortilj kot vidite na sliki.
Na dno potresemo polovico naribanega sira in nato čez razporedimo nadev. Na nadev dodamo rezine čedarja in preostali sir, ter pokrijemo s tortiljami kot vidite na slikah.
Po vrhu premažemo z oljem in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 20-25 minut, da se vrh zlato rjavo obarva. V kolikor imate parno pečico vklopite prvo stopnjo pare.
Pečeno zrežemo in postrežemo z izbrano prilogo. Mi smo izbrali kislo smetano in skledo solate.
Mehiške quesadille v pekaču sem pripravljala s pomočjo Boscheve indukcijske kuhalne plošče z integrirano napo in Boscheve kombinirane parne pečice.