Za majhno skledico.
Čas priprave: 10 minut
Sestavine:
– 1 avokado
– 1 čajna žlička drobno narezane čebule (navadne, mlade ali vijolične)
– 1/2 čajne žličke limetinega soka
– dober ščep čilijevih kosmičev (če imate svež čili toliko bolje)
– ščepec soli
– majhen ščepec česna v prahu (Če imate radi okus po svežem česnu, potem uporabite svežega. Sama v takih primerih rajši uporabljam česen v prahu, ker je manj močen.)
Opis priprave:
Avokadu izdolbemo meso
in ga pretlačimo.
Dodamo mu vse preostale sestavine,
ter omako dobro premešamo.
Če je ne bomo uporabili takoj jo po površini omake prekrijemo s prozorno folijo, da bo ohranila lepo zeleno barvo.
Zraven postrežemo tortilja čips, ali pa razne domače krekerje.
Dober tek 🙂
Guacamole zelo rada naredim, v moji so še sesekljani češnjevi paradižniki in kajenski poper. Da ne potemni, v skledici pustim tudi pečko. No, tako vsaj pravijo, ker pri nas jo itak vedno prej pojemo 🙂
Večina uporablja v omaki tudi paradižnik, tako kot ti. 🙂 Ampak sama sem se odločila da najprej objavim tak klasičen Guacamole. Sem malo spraševala Jesusa in pravi da za to zadevo s peško še nikoli ni slišal. Ga pa tudi tam pokrivajo s plastično folijo in tako preprečijo da se obarva rjavo. 🙂
Avokado moraš olupiti ali ga kar tako pretlačiš?
Živjo Tjaša 😉 Avokado olupiš in uporabiš le sredico, tako kot ti je napisala Blanca. 🙂
Hvala še tebi za odgovor 🙂
Mimogrede, danes sem prvič opazila najavo (reklamo) za tvojo kuharsko oddajo na POP-u, čudovita si 🙂 Mami sem se pa takoj pohvalila, da te ''poznam'' preko spleta in da imaš čudovite recepte, da si super, bla bla bla :)) KOmaj čakam, da se začnejo oddaje predvajati 🙂
LP
Sploh ni kaj. 😉 Hvala za tak lep kompliment. Upam, da ti bodo oddaje všeč. 🙂
Drugače pa sem tudi jaz vesela da poznam tebe in da si od svojega dragocenega časa vzameš minutko ali dve, da brskaš po mojem blogu. Hvala! 😉
Lep večer,
Ana
Če pa so z brskanjem po tvojem blogu pridobivam samo koristne informacije 🙂
Slaba stvar je edino ta, da sem potem vedno lačna teh dobrot :))
Me veseli, da je moj namen dosežen. 😉
Tjaša, avokado izdolbeš, ne uporabiš celega – samo meso pride v poštev;)
Saj res, preslabo prebrala 🙂 Hvala!
Blanca hvala za ponujeno pomoč. 😉
Sama dodam še svež koriander … najmsi
Koriander je zelo popularen v mehiški hrani. Jesus pravi da kadar dodajajo paradižnik v omako, dodajo tudi koriander. Bom v kratkem objavila tudi tako različico Guacamole omake.;)
Lep pozdrav
Da.gucamole ne oksidira se lahko tudi uporabi sveze narezano limono na tanke kolobarce isti princip kot pri jabolkih kisloba zavira oksidiranje:-):-)
Lp
Uau Martin super informacija. 🙂 Najlepša hvala! 😉
Hvala ti za ta recept, prvi avokado, ki me sreča v trgovini bo doživel stilsko preobrazbo v omako :o)))
Ana prepričana sem, da bom nekega dne držala v rokah tvojo kuharsko knjigo :o))) Kako vem? Vile in škratki so mi povedali :o)))
Vse dobro …
Odmevčica kot vedno si mi spet polepšala večer. 🙂 Upam, da se enkrat tvoja napoved uresniči. 😉
Vse dobro tudi tebi. 😉
Ana
Na potovanju po srednji Ameriki so mi postregli guacamole s svežim belim sirom – podobnim naši feti. Koriander je bil obvezno zraven, enako na majhne koščke narezan paradižnik.
Ana, kje si kupila "guacamole maker" (kar vidim na sliki)? Se ga da dobiti pri nas? Sama sem ga kupila v tujini, pri nas ga pa še nisem videla, bi ga rabil zamenjavo, ker pri nas je avokado vsak teden na
Uf ta ideja s svežim sirom pa deluje popolnoma slastno. Mislim, da si jo bom sposodila in naredila takšen guacamole jutri. 🙂
Hmmm, misliš tlačilko za pire krompir? 🙂
Avtor je odstranil ta komentar.
Drugače nisem ravno ljubitelj avokada, ampak tale recept sem pravkar poskusila, ker sem imela doma avokado in ostale sestavine in je odličen!
Super 🙂 Hvala, ker si sporočila.