Zaradi izrednih razmer za nedoločen čas onemogočamo naročanje izdelkov z možnostjo plačila ob povzetju. Vse ostale oblike plačila so še vedno na voljo. S tem ukrepom želimo zmanjšati neposreden stik s kurirji in zmanjšati možnost prenosa koronavirusa. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Lešnikov biskvit z nougat / lešnikovo čokolado

Stepeni rumenjaki z sladkorjem.

Presejanje moke s pecilnim praškom v posodo.

Zmes za biskvit brez snega.

Končana zmes za biskvit v pekaču. Rezanje in dodajanje lešnikove čokolade.

Nepečen lešnikov biskvit s čokolado.

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 50 minut

Za pekač prb. 20×40 cm.

SESTAVINE:

– 5 jajc
– 10 zravnanih žlic sladkorja
– 10 žlic mleka
– 10 žlic olja
– 5 žlic moke
– 200 g zmeltih lešnikov
– 1 vrečka pecilnega praška
– 400 g lešnikove čokolade

OPIS PRIPRAVE:

  Pečico pristavimo na 180 stopinj. Nadaljujemo z ločevanjem rumenjakov od beljakov. Nato v posodo z rumenjaki stresemo sladkor in vse skupaj stepamo z električnim mešalnikom dokler ne postane svetlo rumene barve in dvakratno naraste. Zmesi nato dodamo olje in mleko, ter vanjo počasi s cedilom presajamo moko in pecilni prašek, ter sproti z metlico nežno vmešavamo moko v ostale sestavine. Nadaljujemo z postopnim dodajanjem zmletih lešnikov in vmešavanjem le teh v ostalo zmes.
  Stepemo sneg ( nasvete kako stepsti sneg najdete tukaj ) in ga prav tako počasi vmešamo v ostale sestavine in nato zmes prelijemo na dobro pomaščen pekač. ( namažemo ga lahko ali z maslom ali z margarino).
  Vzamemo lešnikovo čokolado ( najprimernejša je meni osebno milkina nougat čokolada, ki je pravzaprav kremna lešnikova, brez delcev lešnikov ) in jo razkosamo na več manjših delčkov ki jih potem enakomerno razporedimo po zmesi na pekaču.
  Biskvit nato položimo v segreto pečico na 180 stopinj in pečemo približno pol ure. Če se vam pred tem časom zazdi da je na vrhu že dovolj zapečen ga nežno prekrijte z aluminijasto folijo.
  Pecivo preverimo tako da vanj zapičimo konico noža v predel ki se vam zdi najdebelejši in če na konici ne ostane sledi biskvita, je le to pečeno. Biskvit nato ohladimo, lahko pa ga postrežete tudi že toplega. Ohlajenemu kočku biskvita lahko dodate malce stepene sladke smetane, tik preden ga postrežete. ( nasvete kako narediti stepeno smetano, najdete tukaj )

VESELO SLADKANJE

Najbolj prodajano v trgovini

Poglej vse izdelke
[sg_popup id=1]