Sestavine:
Osnovne sestavine:
6 lističev vlečenega testa
150 ml vode
2 polni žlici moke
2 žlici olja
Sestavine za nadev:
650 gramov mletega mesa
2 paradižnika
1/2 rumene paprike in zelene paprike
1 rdeča čebula
1 čajna žlička česna v prahu
1 čajna žlička sladke paprike v prahu
dve vejici svežega peteršilja
mali šopek svežega drobnjaka
2/3 čajne žličke soli
čili v prahu – opcijsko
Sestavine za postrežbo:
narezan svež paradižnik
narezana sveža kumara
narezana čebula
narezan svež peteršilj in drobnjak (ali samo peteršilj)
limonin sok
Postopek:
NatisniPrvi del:
Drugi del:
Na drobno narežemo papriki, paradižnik, čebulo, peteršilj in drobnjak. Kakšen košček sem in tja lahko ostane.
Zmes zmešamo z mletim mesom in mu dodamo tudi česen v prahu, sladko papriko v prahu, sol in čili po okusu. Premešamo v enotni nadev.
Vodo zmešamo z moko in oljem.
Peki papir premažemo ali posprejamo z oljčnim oljem.
Nanj dodamo prvi sloj vlečenega testa in ga premažemo z moknato tekočino. Robove po potrebi zavihamo da ne gledajo preko papirja za peko. Dodamo nov sloj in postopek ponovimo. Zaključimo s tretjim slojem testa – tega ne premažemo z moknato tekočino. Tega premažemo s polovico nadeva.
Položimo v segreto pečico na 230-240 stopinj. Najprej za 12-14 minut na polički bližje vrhu. Ko je vrh lepo zapečen do željene barve, pekač prestavimo na najnižjo poličko pečice in pečemo še nadaljnih 5 minut, da se zapeče še od spodaj.
Jufko razpolovimo. Nadevamo z željeno zelenjavo in pokapamo z limoninim sokom. Zvijemo v jufko. Po okusu razpolovimo ali pa postrežemo v večji različici.
Lahmacun jufko – zvito turško pico sem pripravljala z noži Swibo iz MERKURja. Noži so svičarske kvalitete, izredno ostri, najrazličnejših dimenzij in namembnosti.