Anina kuhinja

Lahmacun jufka – zvita turška pica

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: cca 20-25 minut

Količina: 4 večje jufke ali 8 manjših

Sestavine:

Osnovne sestavine:
6 lističev vlečenega testa
150 ml vode
2 polni žlici moke
2 žlici olja

Sestavine za nadev:
650 gramov mletega mesa
2 paradižnika
1/2 rumene paprike in zelene paprike
1 rdeča čebula
1 čajna žlička česna v prahu
1 čajna žlička sladke paprike v prahu
dve vejici svežega peteršilja
mali šopek svežega drobnjaka
2/3 čajne žličke soli
čili v prahu – opcijsko

Sestavine za postrežbo:
narezan svež paradižnik
narezana sveža kumara
narezana čebula
narezan svež peteršilj in drobnjak (ali samo peteršilj)
limonin sok

Postopek:

Natisni

Prvi del:

Drugi del:

Na drobno narežemo papriki, paradižnik, čebulo, peteršilj in drobnjak. Kakšen košček sem in tja lahko ostane.

Zmes zmešamo z mletim mesom in mu dodamo tudi česen v prahu, sladko papriko v prahu, sol in čili po okusu. Premešamo v enotni nadev.

Vodo zmešamo z moko in oljem.

Peki papir premažemo ali posprejamo z oljčnim oljem.

Nanj dodamo prvi sloj vlečenega testa in ga premažemo z moknato tekočino. Robove po potrebi zavihamo da ne gledajo preko papirja za peko. Dodamo nov sloj in postopek ponovimo. Zaključimo s tretjim slojem testa – tega ne premažemo z moknato tekočino. Tega premažemo s polovico nadeva.

Položimo v segreto pečico na 230-240 stopinj. Najprej za 12-14 minut na polički bližje vrhu. Ko je vrh lepo zapečen do željene barve, pekač prestavimo na najnižjo poličko pečice in pečemo še nadaljnih 5 minut, da se zapeče še od spodaj.

Jufko razpolovimo. Nadevamo z željeno zelenjavo in pokapamo z limoninim sokom. Zvijemo v jufko. Po okusu razpolovimo ali pa postrežemo v večji različici.

Lahmacun jufko – zvito turško pico sem pripravljala z noži Swibo iz MERKURja. Noži so svičarske kvalitete, izredno ostri, najrazličnejših dimenzij in namembnosti.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.