Sestavine:
- 250 gramov gladke moke
- 130 gramov Natur aktiv masla
- 80 gramov Natur aktiv navadnega jogurta
- 40 gramov Natur aktiv rjavega sladkorja (svetlo rjavi sladkor)
- ščepec soli
- 1 čajna žlička vanilijevega sladkorja
- 1 zravnana čajna žlička pecilnega praška
- jagodni džem Natur aktiv
- sladkor v prahu
Postopek:
Natisni- Moko, sol, vanilijev sladkor, rjavi sladkor in pecilni prašek stresemo v multipraktik. Sestavine zmiksamo le toliko, da se premešajo.
- Dodamo na kocke narezano maslo in miksamo do točke, da dobimo maslo v velikosti grahovega masla. Takrat dodamo jogurt in miksamo da dobimo testo.
- Testo zavijemo v plastično folijo in položimo v hladilnik za 1-2 uri, ni pa nujno. Lahko ga uporabljamo kar takoj.
- Po tem času pečico segrejemo na 180 stopinj in testo zvaljamo na debelino 1 mm. Iz testa z modelom za srčke izrežemo srčke in enemu od dveh izrežemo manjši srček na sredini.
- Iz testa, ki se ni izrezalo zgnetemo hlebček testa in ga ponovno zvaljamo, ter iz njega ponovno izrežemo srčke. Postopek ponavljamo, da nam ne ostane nič testa.
- Pripravljene piškote položimo na pekač obložen s papirjem za peko in naprej v segreto pečico za 10-12 minut oziroma dokler se nežno ne obarvajo.
- Takrat jih vzamemo ven in ohladimo. Ohlajene srčke z izrezanim srčkom posujemo s sladkorjem v prahu. Neizrezane cele srčke namažemo z jagodnim džemom in jih pokrijemo z izrezanim srčkom potresenim s sladkorjem.
- Piškote hranimo v neprodušni posodi na hladnem.
Se opravičujem, vendar boste v tekstu prebrali vsaj stokrat besedo srček in upam, da od branja ne dobite sladkorne. 😀 Pa naj mi bo, ker je ravno recept za valentinovo. 😉
ŽIVJO pogledala se m recept zgleda preprost saj je navadni jogur lahko kravji ker jaz ovčjega oz kozjega ne jemo .
.
Karmen, seveda lahko uporabiš navadni jogurt. Lahko pa namesto jogurta tudi kislo smetano. 😉
Ana, to je naravnost fantastičen recept. Priprava je preprosta, rezultat je pa več kot odličen☺
Trina, to pa tako rada slišim. 🙂 Sem vesela da ti je recept všeč. 🙂
Zdravo! Recept mi je super všeč, bo na sporedu t vikend ? me pa nekaj zanima – doma nimam multipraktika… Je boljše testo potem narediti z navadnim mikserjem ali raje na roke? Hvala za odgovor ?
Teja, oboje bo šlo. Mikser ali roke. Ti pa svetujem da v primeru ročnega dela, delaš hitro, da se maslo ne bo preveč stopilo. 😉 Jaz pa bi se osebno lotila kar z mikserjem. 😉