Anina kuhinja

Lahki linški srčki z jagodnim džemom

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 25 piškotov

Sestavine:

 • 250 gramov gladke moke
 • 130 gramov Natur aktiv masla
 • 80 gramov Natur aktiv navadnega jogurta
 • 40 gramov Natur aktiv rjavega sladkorja (svetlo rjavi sladkor)
 • ščepec soli
 • 1 čajna žlička vanilijevega sladkorja
 • 1 zravnana čajna žlička pecilnega praška
 • jagodni džem Natur aktiv
 • sladkor v prahu

Postopek:

Natisni
 1. Moko, sol, vanilijev sladkor, rjavi sladkor in pecilni prašek stresemo v multipraktik. Sestavine zmiksamo le toliko, da se premešajo.
 2. Dodamo na kocke narezano maslo in miksamo do točke, da dobimo maslo v velikosti grahovega masla. Takrat dodamo jogurt in miksamo da dobimo testo.
 3. Testo zavijemo v plastično folijo in položimo v hladilnik za 1-2 uri, ni pa nujno. Lahko ga uporabljamo kar takoj.
 4. Po tem času pečico segrejemo na 180 stopinj in testo zvaljamo na debelino 1 mm. Iz testa z modelom za srčke izrežemo srčke in enemu od dveh izrežemo manjši srček na sredini.
 5. Iz testa, ki se ni izrezalo zgnetemo hlebček testa in ga ponovno zvaljamo, ter iz njega ponovno izrežemo srčke. Postopek ponavljamo, da nam ne ostane nič testa.
 6. Pripravljene piškote položimo na pekač obložen s papirjem za peko in naprej v segreto pečico za 10-12 minut oziroma dokler se nežno ne obarvajo.
 7. Takrat jih vzamemo ven in ohladimo. Ohlajene srčke z izrezanim srčkom posujemo s sladkorjem v prahu. Neizrezane cele srčke namažemo z jagodnim džemom in jih pokrijemo z izrezanim srčkom potresenim s sladkorjem.
 8. Piškote hranimo v neprodušni posodi na hladnem.

Se opravičujem, vendar boste v tekstu prebrali vsaj stokrat besedo srček in upam, da od branja ne dobite sladkorne. 😀 Pa naj mi bo, ker je ravno recept za valentinovo. 😉

Komentarji

 1. ŽIVJO pogledala se m recept zgleda preprost saj je navadni jogur lahko kravji ker jaz ovčjega oz kozjega ne jemo .
  .

  1. Karmen, seveda lahko uporabiš navadni jogurt. Lahko pa namesto jogurta tudi kislo smetano. 😉

 2. Zdravo! Recept mi je super všeč, bo na sporedu t vikend ? me pa nekaj zanima – doma nimam multipraktika… Je boljše testo potem narediti z navadnim mikserjem ali raje na roke? Hvala za odgovor ?

  1. Teja, oboje bo šlo. Mikser ali roke. Ti pa svetujem da v primeru ročnega dela, delaš hitro, da se maslo ne bo preveč stopilo. 😉 Jaz pa bi se osebno lotila kar z mikserjem. 😉

Komentarja ni mogoče oddati.