Sestavine:
Sestavine na kozarček:
40 gramov dmBio kvinoje
1/3 podolgovate kumare
1 pečena vložena paprika
4 žlice dmBio čičerike
1/2 rdeče čebule ali dve mladi čebulici
4 žlice dmBio koruze
2-3 žlice dmBio jabolčnega kisa – po okusu
1/2 čajne žličke česna v prahu
1/2 – 1 čajne žlička dmBio paradižnikovega pesta
1/2 čajne žličke sladke paprike v prahu
1/2 čajne žličke suhega origana (ali svežega peteršilja)
+
opcijsko 1-2 žlici dmBio oljčnega olja
Postopek:
NatisniKvinojo skuhamo v soljenem kropu. Kuhano odcedimo in ohladimo. Kvinojo zmešamo s kisom, origanom, česnom, pestom in sladko papriko. Po okusu jo dosolimo.
Čebulo, pečeno papriko in kumare narežemo na drobno.
V kozarčke nadevamo kumare, čebulo, papriko, kvinojo in na vrh zmešano koruzo s čičeriko. Zatesnimo in položimo v hladilnik, kjer lahko solato hranimo vsaj 2-3 dni.
Za serviranje solato stresemo v skledo in jo po okusu solimo, kisamo in ji dodamo olje.