Anina kuhinja

Kruhovi cmoki z drobnjakom

Rezanje kruha na kocke.

Vse sestavine v posodi.

Dobro zmešane sestavine med počivanjem.

Oblikovan cmok pred zavitjem v aluminijasto folijo. V ozadju dva pripravljena cmoka.

Cmoki med kuhanjem.

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 30 minut

Za 6 cmokov.

SESTAVINE:

– 6 kosov kruha ( tankih slab cm)
-3 manjša jajca
– 1 žlica smetane
– 3 polne žlice peteršilja
– 3 polne žlice narezanega drobnjaka
– 1 goveja kocka
– ščepec soli, popra
– 2 stroka česna
– aluminijasta folija

OPIS PRIPRAVE:

   Rezine kruha narežemo na kocke in jih stresemo v posodo. Dodamo jim jajca, peteršilj, smetano, sol, poper, narezan česen, drobnjak in govejo kocko stopljeno v slabem dcl vroče vode. Vse skupaj dobro premešamo in pustimo vsaj 15 minut da kruh dobro vsrka vase vse sestavine.
  Medtem na štedilnik prestavimo soljeno vodo in jo zavremo. Ko za vre jo odstavimo.
  Iz posode jemljemo zmes in z rokami oblikujemo kroglice ( dobro jij stiskamo da so dokaj čvrste ), nato cmok položimo na kos folije in ga dobro zavijemo vanjo. Zavite cmoke nato položimo v zavreto vodo in posodo pristavimo nazaj na ploščo, ki je na srednji do močni temperaturi ( 7/9). Cmoke kuhamo kakšnih 20-25 minut in jih odlijemo. Počakamo kakšnih 5 minut, ker je folija še zelo vroča, nato pa jih počasi odvijemo. Malce cmoka se vedno prime na folijo, ampak zelo malenkostno. Cmoke nato lahko postrežete zraven raznih omak. Odlično se priležejo k smetanovi omaki s piščancem ali smetanovi omaki z gorčičnimi semeni.

DOBER TEK

Komentarji

  1. Sploh ni nujno da so zaviti, in večina ljudi jih ne zavija, tako da če ti ta postopek ustreza, se ga definitivno drži. To je le moj način, ker imam občutek, da več okusov ostane v cmokih in ne odplavajo v vodo. 🙂 Je pa res da so na takšen način malo bolj kompaktni, vendar imam sama takšne rajši. 🙂

Komentarja ni mogoče oddati.