Anina kuhinja

Krompirjevi svaljki

Krompir, jajce, sol in kisla smetana.

 

Narejeno testo.

 

Prva linija svaljkov.

 

Kuhani svaljki na cedilu.

ZAHTEVNOST: 3/5
ČAS PRIPRAVE: 20 minut

Za 4 osebe.

SESTAVINE:

– 10 žlic pireja ( ki vam je ostal od prejšnega dne)
– 1 jajce
– 1 žlica kisle smetane
– 11 žlic moke
– ščepec soli

OPIS PRIPRAVE:

Vse sestavine skupaj zmešamo in pregnetemo da dobimo mehko testo. V primeru da pireja nimate, skuhajte krompir, ga olupite, takoj še vročega pretlačite in ohladite. (za takšno količino potrebujete približno 5 srednje velikih krompirjev)
Testo nato razdelite na tri dele. Vsak del posebej oblikujte v svaljek in ga nato potlačite na debeline polovice centimetra. Narežite ga na trakove debeline prav tako polovice centimetra in nežno položite v zavreto soljeno vodo. Ko priplavajo na vrh vode, jih takoj nežno odstranite, da se ne bodo razkuhali.

Takšne lahko postrežete k raznim omakam.

Dober tek!

Komentarji

  1. Me veseli, da ti je oblika všeč. Vbistvu sem se jo spomnila čisto mimogrede, pa se mi je zdela podobna svaljkom, zato sem jih tudi tako poimenovala. 🙂
    Lp,
    Ana

  2. Tudi jaz delam take oblike,bom probala z kislo smetano,jaz dam košček masla.Včasih jih posipamo z mletim makom.
    lp
    Jelka

Komentarja ni mogoče oddati.