Anina kuhinja

Klasični sataraš z ajvarjem

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

1 žlica oljčnega olja
1 čebula
1 večja paprika babura
1 paradižnik
3 zvrhane čajne žličke Bakina tajna ajvarja (navadnega ali pekočega – po okusu)
1/2 čajne žličke soli
6-7 jajc
kruh

Postopek:

Natisni

Oljčno olje zlijemo v ponev. Dodamo mu na tanko narezano čebulo in jo malo posolimo. Pražimo jo da se malo omehča, nato pa dodamo  na srednje tanke koščke narezano papriko.

Zelenjavo pražimo toliko časa, da se paprika do željene mehkobe popraži. Takrat dodamo drobno narezan paradižnik. Pražimo da se paradižnik razpusti. Dodamo sol po okusu in ajvar. Premešamo, malo popražimo in zalijemo s stepenimi jajci, ki smo jim prav tako dodali ščepec soli.

Mešamo na srednji do nižji temperaturi da se jajce skuha. Ne mešamo prepogosto, da dobimo lepe kose in ne predrobne.

Zraven postrežemo kruh.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.